מתכונים לקינוחים טבעוניים

קינוח טבעוני

"הבאסה" הגדולה כטבעוני במסעדות הוא מבחר הקינוחים הדל בלשון המעטה, והמעליב את החך בלשון זועפת. כמה כבר אפשר לאכול בננה מקורמלת עם סוכר? כמה כבר אפשר לאכול משהו שערבבו אותו עם חלווה ונתנו לו שם מפוצץ כדי לעבוד עלינו שהפעם זה קינוח מעולם אחר? בסופו של דבר, הרבה טבעונים מגיעים למסקנה שהם צריכים להיות יצירתיים ולדאוג לעצמם לקינוחים, אחרת הם יסבלו מקרייבינג עז ובלתי מסופק למתוק.

אך אל דאגה לכם, הנה לכם מתכונים לקינוחים טבעוניים שאתם יכולים להכין בשיא הקלילות בבית, שתאכלו להתפנק בהם בעצמכם ולארח אחרים עם מעשה ידיכם להתפאר:

עוגת גזר

קודם כל, מה צריך?
חומרים שיספיקו ל-3 תבניות אינגליש קטנות או ל-2 תבניות רגילות:
כוס קמח לבן
כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
חצי כפית מלח

כוס סוכר חום
חצי כוס מים
3/4 כוס שמן
כוס גזר מגורד
2 כפות חומץ תפוחים

ועכשיו איך מכינים?

א. נחמם תנור ל-180 מעלות.
ב. נערבב בקערה את החומרים היבשים ברשימה.
ג. נניח בקלחת את הסוכר החום, נוסיף את המים ונחמם עד שהסוכר נמס.
ד. נוסיף לקערת היבשים לפרקים את מי הסוכר והשמן, תוך כדי שנערבב עם מטרפה ידנית.
ה. נוסיף לקערה את הגזר הטחון ונערבב עד שתתקבל תערובת אחידה (זה המקום לשדרג עם תוספת של אגוזי מלך או שקדים, או אפילו עם חופן שוקולד צ'יפס פרווה).
ו. נוסף את החומץ, נטרוף היטב ונעביר לתבניות משומנות (בשמן). נכניס מיד לתנור (כדי לא להחריב את אפקט ההתפחה של הסודה לשתיה והחומץ) למשך חצי שעה, עד שהעוגה תהיה מוכנה.
ז. נוציא מהתנור ונצנן לטמפרטורת החדר לפני החתיכה לפרוסות וההגשה.

מבוסס על מתכון לעוגת גזר מאת אורי שביט

נוטרי D טבעוני

כורכומין Terra פלוס | נוטרי די טבעוני

ועכשיו לקינוח נוסף שישביע את התיאבון העז למתוק שלכם:

ריבועי קרמל אגוזים עם מלח

מה צריך לבצק:
כוס קמח לבן
מעט מלח
חצי כוס סוכר
180 גרם שמן קוקוס רך או מומס
קופסה קטנה של רסק תפוחים

מה צריך למילוי:
חצי כוס שמן קוקוס
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס סוכר
חצי כוס חלב קוקוס
350 גרם אגוזים – מומלץ מסוגים שונים

ועכשיו מה עושים?

א. נחמם תנור ל-180 מעלות.
ב. נתחיל בלהכין את הבצק: נניח בקערה את חומרי הבצק, נערבב ונלוש מעט. נעביר לתבנית ונשטח על התחתית והדפנות עד שתתקבל שכבה אחידה. נאפה במשך 5-7 דקות עד שהבצק יזהיב מעט, למצב מה שנקרא של אפייה חלקית. את התנור נשאר חם.
ג. נמשיך אל המילוי: נמיס בסיר קטן שמן קוקוס. נוסיף סוכר וסילאן ונמשיך לחמם ביחד עד שנקבל קרמל מבעבע. נוסיף את חלב הקוקוס ונערבב היטב. נוסיף את האגוזים, נערבב ונמשיך לבשל במשך שתי דקות נוספות. וזהו, נסיר מהאש.
ד. נשטח את תערובת האגוזים על הבצק האפוי חלקית ונחזיר את התבנית לתנור. נאפה במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהתערובת תבעבע אבל לא תשחים חלילה יותר מדיי.
ה. נוציא מהתבנית ונניח למאפה להתקרר ולהתמצק לחלוטין ורק אז נחתוך לריבועים.
ו. בתיאבון!