מי מפחד מכרובית בתנור?

מי מפחד מכרובית בתנור?

אין לי מושג מדוע כרובית נתפסת כירק לא אטרקטיבי. הילדים שלי רואים כרובית ומיד הם רצים לצד השני של הבית פן היא "תתקוף אותם", אימא וסבתא שלי מיעטו לבשל איתה, אף אחד מהחברים שלנו לא הגיש כרובית בארוחות שהוזמנו אליהן, הן לא מככבות בתפריטים של מסעדות הגורמה וגם כאשר כבר כן מגישים אותה היא תמיד מכוסה בטחינה, בפרורי לחם או כל תחפושת אחרת.

אני חושבת שאנשים פשוט מבינים לא נכון את הכרובית. יש לה פוטנציאל קולינרי גדול ואם לא מפחדים ממנה, אפשר לעשות ממנה שפע של מנות שהן לא רק משגעות בטעמן כי אם גם בריאות באופן יוצא דופן. הידעתם למשל שהכרובית עתירה בוויטמינים, חומצה פולית, מינרלים, חומצות, אנטי-אוקסידנטים והיא גם עשירה בסיבים? היא ממש סופר פוד, וככזו חבל שלא לשלב אותה בתפריט השבועי או לפחות החודשי שלכם.

ירקות בתנור

כרובית בתנור – סיפור אהבה עם סוף טוב

אני יכולה לבשל כרובית עם מעט מלח ופשוט לשבת ולאכול את כולה. אבל אני יודעת שאני בדעת מיעוט. רבים טוענים כי לכרובית אין באמת טעם נוכח, אבל לדעתי יש לה טעם מעודן ומכאן כוחה. היא יכולה להשתלב עם המון מאכלים נוספים וגם אפשר לעשות אותה בשפע של דרכים: לאפות כרובית בתנור, לאדות, לטגן, להפוך אותה לפירה, לצלות אותה על הגריל ואפילו להחמיץ אותה כמו מלפפון חמוץ.

בשורות הבאות אשתף אתכם במתכון לכרובית בתנור. המתכון מתאים לאנשים שמבינים עד כמה כרובית בריאה אך מפחדים להתחיל לבשל איתה. בחרתי במתכון הזה כי הוא גם קל להכנה וגם סופר טעים. כך שאם עד עכשיו חששתם מהכרובית, המתכון הזה יספק לכם נחיתה רכה…

כרובית בתנור ברוטב בשמל

קרדיט: סוגת בשיתוף מאקו – אוכל טוב, מאת סבינה ולדמן

*מנה חלבית
הרכיבים הדרושים:
קורט חמאה או קורט שמן זית
כרובית בגודל בינוני
מלח
פלפל שחור

לרוטב הבשמל:

2 כפות קמח – רצוי קמח רב תכליתי
500 מיליגרם חלב
אגוז מוסקט
20 גר' חמאה
חלמון
חצי כוס תערובת של סוגי אגוזים: לוז, מלך, צנוברים, שקדים – לקצוץ דק דק
מלח
פלפל שחור

כרובית בתנור

ההכנה:

לתוף סיר קטן הוסיפו את החמאה והמיסו אותה על אש בינונית.
הוסיפו לסיר פלפל, מלח ואת אגוז מוסקט והמשיכו לערבב.
הוסיפו גם את הקמח לתערובת והמשיכו לערבב עוד כ-3 דקות או עד אשר אתם מקבלים בלילה סמיכה – זו הרביכה.
הוסיפו גם את החלב וטרפו את הרביכה עם מטרפה במרץ. המשיכו לבשל עוד 3 דקות עד ששוב תתקבל לכם רביכה סמיכה.
הוסיפו לרביכה גם את האגוזים הקצוצים וערבבו. טעמו ותבלו לפי הטעם. הניחו לרביכה להתקרר קצת.
מרגע שהרביכה הצטננה מעט העבירו אותה לשק זילוף.
במקביל הרתיחו מים עם כפית מלח בסיר גדול ורחב. כאשר המים רותחים הכניסו את הכרובית בשלמותה ובשלו אותה למשך כ-10 דקות. לאחר מכן, סננו את הכרובית.
חמו את התנור לכ-180 מעלות.
רפדו תבנית בנייר אפיה.
הניחו על נייר האפייה שבתבנית את הכרובית המרוככת, כשגזע הכרובית פונה מעלה.
הזליפו את רביכת הבשמל בחריצי הכרובית, בכל החריצים וצפו היטב את הכרובית ברביכה.
הכניסו לתנור למשך כחצי שעה או עד אשר אתם מבחינים שהכרובית התרככה ותפסה צבע זהוב.
הגישו.

בתאבון!