הבאזז סביב הקנאביס הרפואי ממשיך לגדול, אז החלטנו לצאת ולחקור קצת את הנושא ולראות על מה מדובר. גילינו שכמו לכל תרופה גם לקנאביס הרפואי יש יתרונות אבל גם חסרונות. אז הנה לפניכם הטוב והרע והלא נורא בכל מה שנוגע לשימוש בקנאביס רפואי.
היתרונות הרפואיים של צמח הקנאביס
במהלך השנים האחרונות, בעוד אנחנו מרחפים בין לגליזציה לבין מדיקליזציה, נערכו לא מעט מחקרים בניסיון להבין את הסגולות של צמח הקנאביס. נבחנו מגוון מצבים, מחלות ותופעות ואלו היו הממצאים שיש לנו.
קנאביס רפואי וסרטן
נאספו לא מעט עדויות והוכחות שהראו כי לקנאביס יש השפעה טובה על חולי סרטן, במיוחד בעת תהליך הכימותרפיה. צריכת קנאביס רפואי בעת הטיפולים הכימותרפיים מפחיתה בחילות, הקאות ובמקביל פותחת את התיאבון שאובד במהלך טיפולים קשים אלו.
בימים אלו כבר נאספות עדויות על כך שבכוחו של צמח הקנאביס גם לעכב את ההתפתחות של כמה סוגי סרטן לרבות סרטן השד, סרטן הדם, סרטן, סרטן הערמונית, סרטן בריאות, במוח, גידולים סרטניים ועוד.

קנאביס וכאבים כרוניים
האקדמיה הלאומית למדע, הנדסה ורפואה בארצות הברית סקרה יותר מעשרת אלפים מחקרים והיא מצאה כי ניתן לטפל בכאבים כרוניים שגורמים למוגבלויות תנועה בקנאביס רפואי וכי יש לו השפעה מקלה על החולים.
טרשת נפוצה וקנאביס רפואי
מסתבר שאכילה או עישון של קנאביס רפואי משפרת את הסימפטומים הנלווים לטרשת נפוצה. קנאביס מקל על ספסטיות ועוויתות וגם על הכאבים שמאפיינים מחלה ארורה זו.
למידע נוסף אודות קנאביס רפואי לחצו כאן
אפילפסיה וקנאביס
ביוני 2018 אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי שימוש בתרופה המכילה קנאבידיול לטיפול בשני סוגים נדירים וחמורים של אפילפסיה – לתסמונת לנוקס-גסטו וכן לתסמונת דרווֶה. כדי לסבר את האוזן ולהבין עד כמה חמורות תסמונות אלו אפשר לציין כי 1 מתוך 5 ילדים הסובלים מתסמונת דרווֶה לא מגיעים לגיל 20. והפוטנציאל של ההתקפים המלווים מחלה זו הם לא פחות מקטלניים.
עד ליוני של שנת 2018 לא נמצאה שום תרופה אחרת לטיפול בתסמונות אלו והיה קשה לשלוט בהתקפים שתסמונות אלו הביאה עימה. ביוני 2018 יצאה תרופה המופקת מצמח הקנאביס לצורך טיפול בדיוק בתסמונות אלו הנקראת Epidiolex. תרופה זו כוללת רכיב CBD, רכיב בקנאביס שאינו גורם לתחושת "היי". התרופה אושרה לאחר השלמת מספר מחקרים וניסויים קליניים והיא בשורה אמתית לסובלים מהתסמונות הללו.

קנאביס והתמכרות לסמים ואלכוהול
זה אולי ישמע מוזר אבל נאספו כבר די הרבה ראיות שהוצגו גם במגזין Clinical Psychology Review והראו כי שימוש בקנאביס מסייע לאנשים המכורים לאלכוהול ואופיאטים. קנאביס מסייע לאנשים אלו להיגמל מסמים קשים ותרופות ממכרות. מנגד יש קבוצת מדענים שמסתייגים מראיות אלו וטוענים כי ההתמכרות לאופיאטים ולאלכוהול לא נגמרת היא רק מוחלפת להתמכרות לקנאביס.
קנאביס ובעיות נפשיות
מסקירה שפורסמה לאחרונה במגזין Clinical Psychology Review עולה כי יש הוכחות לכך שבכוחו של צמח הקנאביס להקל על הסובלים ממחלות נפשיות. בין היתר: פוסט טראומה, חרדות ודיכאון. נמצא למשל כי קנאביס רפואי כול לסייע לסובלים מחרדות חברתיות. עם זאת חשוב לציין כי קנאביס אינו מסייע במצבים נפשיים כמו: הפרעה דו- קוטבית (מניה-דיפרסיה) או פסיכוזה עליהם נדבר מיד.

יש גם סיכונים בצמח הקנאביס
לצד היתרונות הבריאותיים שמנינו כאן הצטברו גם לא מעט הוכחות שיש גם סיכונים בצריכת קנאביס. מה הם? מיד נראה…
קנאביס רפואי ומחלות בדרכי הנשימה
צריכת מריחואנה בעישון, בוודאי אם מעשירים את הג'ויינטים בטבק, חושפת את המעשנים לשיעול כרוני ולבעיות בתפקוד הריאות. בין היתר טוענים מומחים כי עישון קנאביס יכול לגרום למחלת ריאות חסימתית כרונית וכן לאסטמה.
קנאביס ומניה דיפרסיה
כפי שציינו קודם, יש עדויות כי קנאביס רפואי עלול להחריף סימפטומים בקרב אנשים שסובלים מהפרעה דו-קוטבית. לפי המחקרים צריכת קנאביס על ידי חולים במניה דיפרסיה עלולה לגרום לאובדנות ולדיכאון.
קנאביס ופסיכוזה
בקבוצת מחלות הנפש נמצא גם את הפסיכוזה. אנשים שסובלים מפסיכוזה או סבלו ממנה בעבר עלולים לחזור ולחוות התקפים פסיכוטיים עקב שימוש במריחואנה רפואית.
לסיכום
הצטברו כבר לא מעט הוכחות כי צמח הקנאביס יכול להקל על הסובלים ממחלות רבות אך כמו כל תרופה אחרת במצבים בריאותיים אחרים הוא עלול לפגוע בחולים. כדאי להמשיך ולעקוב אחר המחקרים שנערכים כי אלו יכולים לתמוך ולאושש או להפריך נתונים שכבר נאספו והם ישפכו אור נוסף על הקשר שבין קנאביס רפואי לבין הבריאות שלנו.