מניעת טחורים באמצעות תזונה נכונה

מניעת טחורים באמצעות תזונה נכונה

לכולם יש טחורים!

טחורים הם כלי דם הנמצאים ברקטום ובחלקו האחרון של המעי הגס, והם המאפשרים לגוף שלנו לבצע את ההפרדה בין מוצק, נוזל וגז.

במקרים מסויימים ומסיבות מסויימות, הטחורים מתחילים להתרחב ולצנוח ומביאים את הסובלים מהם למצב של כאב. בניגוד למצב של פיסורה אשר נגרמת מסדק בעור, הטחורים נגרמים מדלקת, פקקת או קרע בכלי דם.

ישנם גורמים רבים העלולים לעודד את היווצרות הטחורים, במאמר זה נתמקד באחד מהגורמים הנפוצים והמשמעותיים ביותר: התזונה.

מאכלים המסייעים להתגבר על טחורים

ככלל, מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים הם המוצלחים ביותר למניעת טחורים. כדי לעשות לכם את כל העניין קל – לפניכם כמה מאכלים לדוגמא.

אוכמניות, אסנה, פטל ותותים נכללים בקבוצה עשירת סיבים זאת. בארץ אפשר להשיג את כל אלה טריים או קפואים. כמובן שהגרסא הטרייה היא המוצלחת יותר לצורך הטיפול.

  • שיבולת שועל / קוואקר

מאכל קלאסי וקל מאוד להכנה, שהוא כל כולו סיבים תזונתיים. אפשר לאכול בדייסה, עם יוגורט או לשלב בעוגיות ומאכלים אחרים.

  • יוגורט מועשר בסיבים

כאן לא נציין שם של חברה, אבל אתם כבר תמצאו את דרככם.. שלבו ביוגורט מעט שיבולת שועל ותותים, ויש לכם מנה שהיא גם בריאה וגם מועילה.

  • חומוס

את החומוס כדאי שתכינו בבית ולא תקנו מן המוכן וזאת על מנת להמנע מהחומרים המשמרים שיש בגרסא המתועשת. הכנת חומוס היא תהליך מאוד קל – צריך רק לזכור להשרות במים למשך 8-12 שעות לפני, ולבשל במשך שעה עם בצל, לטחון ביחד עם הבצל המבושל וחלק מהמים, מעט טחינה, כמון ומלח.

  • זרעי פשתן

זרעי הפשתן גם הם מאוד עשירים בסיבים. אפשר לשלב אותם בכל מאכל שאתם אוכלים וגם במאפים.

  • אגסים, בננות ותפוחים

מבין שלושת אלה – האגסים הם העשירים ביותר בסיבים תזונתיים, אבל גם תפוח ובננה יעילים ביותר.

  • קינואה ובורגול

שני מאכלים שהם מאוד עשירים בסיבים תזונתיים, וגם קלים מאוד להכנה. באופן עקרוני את שניהם מכינים כמו אורז – כוס וחצי מים לכל כוס בורגול / קינואה ו20 דקות בישול.

  • אבוקדו

ה"זהב הירוק" של עולם הפירות הוא האבוקדו – פרי סופר בריא ומלא בסיבים תזונתיים באופן מיוחד. חותכים לחצי, מעט מלח ולימון, קרקר בצד, וזה כל מה שצריך לארוחה קלה וטעימה. אם אתם רוצים להמנע מהקרקר – אפשר גם לאכול לצד חסה טרייה ופריכה.

  • לחם מלא עם דגנים

אם עד עכשיו אכלתם לחם לבן בעיקר – הגיע הזמן שתשנו מהרגלכם ותעברו ללחם מקמח מלא (עדיף כוסמין) עם דגנים

  • שעועית לבנה או ירוקה

אפשר גם לאכול מקופסת שימורים (בניגוד למה שחושבים, מזון מקופסאות שימורים הוא בריא למדי ואין בו חומרים משמרים) לצד אורז מלא.

בהצלחה!